onsdag 30 juli 2008

Ännu en varm sommar kväll



Hittade nysilvervasen på loppis. "Sol ute sol inne sol i mitt sinne".
Kram Annika

söndag 27 juli 2008

En resa i tiden


















Jag lämnar England med mina inlägg för denna gång, med min resa  från Minhead till Taunton.
Några bilder från en passerad tid, vem skulle inte vilja resa  i en annan tid... på 20,30,40,50,60- talet. Att resa med svenskan Karin Blixten hade jag nog gillat!
Dessa stationer påminner om någon härlig Engelsk serie. Det fanns massor med kuriosa på resan,det här är vad jag hann med att fotografera.
Sluta aldrig drömma!
Kram Annika

En korgstol jag skulle vilja ha...

Det fanns fyra stycken men det är en lång väg till dessa fynd.Hoppas jag hittar något liknande här hemma i svedala...
Annika

Falkar, ett litet stycke historia.






Besök vid en falk uppfödare. Falkar en rovfågel som finns nästan överallt på jorden, 60 arter. Falkjakt med dresserade falkar, hökar eller örnar förekom i centralasien före Kr.f. och var vanligt vid de europeiska hoven under medeltiden. Jaktfalkar köptes då bl. a. i Sverige och Norge. Fåglarna dresserades av falkförare.. Under jakten täcktes fågelns huvud med huva till dess villebrådet, vanligen höns eller hare blev synligt. Falk förekommer fortfarande bl.a i Asien och Nordafrika. En liten bit historia skadar aldrig.
Kram Annika

torsdag 24 juli 2008

"Snygg" sport Cricket







Jag tog några bilder ifrån klubbhuset.
Cricket, engelsk slagbollspell och nationalsport med regler som förskriver sig till 1700-talet. Bilden med spelarna är gammal.Tuffa killar tycker jag...
Annika

måndag 21 juli 2008

Home delivery of milk









Hemma hos familjen Winter Taunton England får man fortfarande hem levererad mjölk om så önskas... jätte charmigt! Glas flaskorna skall vara rengjorda och stå på trappen med pilen som visa vilken typ av mjölk och vilken dag man vill att de skall leverera nästa gång.
Ännu en AGA spis men med matchande vatten kokare.
Kram Annika
Det kommer mer inlägg från min resa...

lördag 19 juli 2008

At fam. Blackwell in Taunton England











Nu har jag kommit hem från min resa till England och städerna London och Taunton. Vår familj har besökt några familjer ifrån England. Vi har haft ett fullt program med utflykter, aktiviteter och många roliga partyn. Efter en dag med familje aktiviteter/ team building "knock out" blev jag bjuden på tea hemma hos familjen Blackwell. Katie Blackwell tycker mycket om Cath Kidstone homeware som syns på bilderna. De bor i ett underbart gammalt hus med många vinklar och vrår samt en unik trädgård.

Kul med England för man ser de svenska AGA spisarna mer där än här, samt att de vågar välja färger på sina spisar. Katie har varit i Sverige och då träffade hon bloggaren Marie Eriksson som har bloggen "angel at my table". Hennes kort sitter på Katies anslagstavla, om du tittar noga så ser du det . Hej Marie! Världen är bra liten!

Katie thank you for having me at your house, I loved it.Annika

måndag 7 juli 2008

"Gone with the wind..."





Nu tar jag lite semester, jag skall bara vara.. Lämna gärna en semester hälsning!
Många  kramar  till er alla blogg kompisar. Vi ses snart igen.
Annika

söndag 6 juli 2008

En ljuvlig doft.








Doftschersmin/Kameliaschersmin jag vet inte vilken av dessa två, men busken vi har är stor och  den blommar med överdåd. Jag har tagit in några blommor som sprider en underbar doft, men de står sig knappt ett dygn inomhus. Skålen är ett loppis fynd, tillverkad av Gustafsberg . Jag tror den är ifrån 1893.
Underbart är kort...
Annika

lördag 5 juli 2008

Päron i flaska




Päron i flaska, gör din egen päron likör eller päron brännvin.
Trä på flaskan på päron kart ,bind fast flaskan på trädgrenen låt päronet växa.  Vill du göra likör alt brännvin välj själv.
Brännvin  = häll i sprit låt det stå och dra.
Likör        = häll i sprit + strösocker låt stå och dra.
Eller bara njut av ett vackert "insallation" i din trädgård.

Grönt är skönt.
Grönt står för;  Hopp, balans, lugn, ansvar och framgång.
Annika