lördag 29 november 2008

Den Kreativa Julmarknaden























Den kreativa julmarknaden i gula industrihuset i Stallarholmen var värt ett besök. En härlig samlings plats för lokala hantverkare av hög klass men även en och en annan långväga utställare. Det fanns juldekorationer, julkransar, bröd, keramik,kakor, godis, silversmide,tyger trasmattor ,väskor,kuddar och mycket mera.

Ett härligt marknadskafé där Maria & Micke på PR serverade bla julskinka på hembakat bröd, mjukpepparkaka med vispgrädde och lingon mm. i en dröm till industri lokal med äkta känsla för färg och form med enkla medel.Hoppas det blir fler gånger!
Tack Stallarholmen och alla drivande kreativa människor för en trevlig eftermiddag.
Till dig som bor i området, glöm inte bort att läsa Stallarholmens egen tidning TRÄFFPUNKTstallarholmen
Kram Annika

söndag 23 november 2008

Silver smide




Jag är så lycklig att jag äntligen går silver smides kurs. Tack till Maria som tog tag i våra drömmar. Det du ser är en del jag gjort,resten kan jag inte visa eftersom det blir julklappar till barnen, efter jul kanske du får se. Blomman är jag mest nöjd med, den är tung och har en vacker form och med kulkjedjan blir den tuff. Ordspråket skall få ytterligare ett hänge. Texten har hängt med mig länge, men karin hade den på sin blog och då blev det av. Det är det livet handlar om SIMPEL THINGS.
Silver en glänsande, mjuk och tänjbar metall känd sedan fortiden. I Sverige utvinns numera silver främst i Skelleftefältet, förr från Sala gruva.  
På bilderna nedan min underbara kurs ledare Tommy...som bara är. Han är jätte duktig och gör egna vackra arbeten. Han har en dröm.
Jag är så lycklig när jag får skapa! kram Annika



HO HO Jo, visst har han blivit tillfrågad många gånger om att vara Tomte.
Han har i alla fall en verkstad.

fredag 21 november 2008

Skokartonger i repris

Jag älskar att pyssla. En god vän tyckte jag skulle lägga ut mina skolådor igen om någon missat dem . Jag tigger skokartonger och tapeter . Använder tapetklister och klipper och klistrar.Det tar en stund men det är jätte kul att sätta ihop färger och mönster. Jag brukar göra ett set om tre i liknande färg kombination. 
Lycka till.Kram Annika
Detta har inte med kursen att göra. 

Frostigt


Ute är kallt och friskt, men imorgon sitter jag innom hus  jag går kurs. Gör något riktigt roligt!Har även tillbringat denna dag med att lära mig mera om för mig ett nytt material. Nu blev du nyfiken! 
Jag har hållt på hela hösten och snart blir det resultat.
Ha det gott. Ut och njut! Glöm inte att ta in mossa.
Kram Annika
P.s vi får se om jag vägar visa vad jag gjort.

onsdag 19 november 2008

Dagdrömmar


Igår kännde jag mig förvirrad, lämnade jobbet en timme tidigare tittade fel på klockan...igen. Mina tankar flöger iväg. Ibland dagdrömmer jag och är överallt där de inte borde vara, måste försöka samla mig. Jag fick besök på jobbet, en kvinna som sprider värme bara av att finnas till. Hon kom med ett paket. Åh vad jag blev glad! När jag kom hem ringde telefonen ennu en vän med några goa ord och vipps kom hon över på tea. Hur kan dessa två som inte känner varanda dyka upp samma dag! Nu känner jag mig inte lika förvirrrad bara varm inombords. Hör av dig till någon du känner!!!
kram Annika

måndag 17 november 2008

Let it snow




Första snön har fallit men är redan ett minne blott. När det snöade som värst tände jag ljus och spelade julmusik som min dotter laddat ned till Ipod. Jag tror att vi längtar efter att pynta på riktigt. Pelargonerna har fått lämna plats åt myrtel på stam och en murgröna som jag gjort en båge till. I övrigt är det en mix av Tine k home Hous Doctot,gammalt kuriosa och Olsson Jensen.
Kramar till er all från Annika






lördag 15 november 2008

En speciell hälsning

Tusen tack till er som lämnat goa kommentarer!
Mitt speciella sätt att tacka ...
Alla namn är länkade till respektive bloggsida..klicka och hälsa på!

me-and-my-home
á la Nettan
Karin Lindström
Sea Angels
Hannas Form
Naturliga Ting
Vardagstugg
Marianas Keramik
Lallis-Liv och leverne
Loppberga
Lilla Flisans 

onsdag 12 november 2008

Material inventering



Rastlös!...men jag har i allafall  tittat över mina små gömmor med material inför julkorts pyssel. Jag skall försöka inte köpa nya saker utan använda det jag redan samlat på mig, men jag vet att några meter band och papper kommer jag inte att kunna låta bli. Jag skall börja göra några kort till helgen.
P.s "Annelie" vad kul att se dig ! Ser fram emot bilder på dina projekt.
Till er som lämnar och har lämnat kommentarer kommer snart en speciell hälsning.
Kram Annika

söndag 9 november 2008

Inte lång tid kvar till advent







Går du liksom jag och tänker på jul pynt? Det är lika roligt varje år att sätta fram advents ljustakar, julstjärnor, julpynt, köpa några vackra blommor,dricka glögg, baka pepparkakor och tända ljus."Det får bli som det blir" men snart är det advent.
Jo, det är sant tulpanerna är redan här! Jag brukar köpa dem efter jul, krispiga fräscha som en vår injektion. Min kära mamma överaskade med en bukett tulpaner i höst mörkret...Hon liksom jag älskar tulpaner.
Kram Annika  Keep calm christmas will come anyway!