Fin salt bör förvaras tort eftersom det lätt drar åt sig fukt. På sommaren kan man lägga lite risgryn i salt stöaren. Det drar åt sig fukten och saltet håller sig torrt och fräscht.
Mitt favorit salt är Maldon sea salt stora lättlösliga kristaller som innehåller magnesium och kalsium. Så här ser paketet ut. (Använd ej risgryn i detta)
Hoppas det smakar... Annika
4 kommentarer:
Hej Annika
Har läst din blogg sen en tid tillbaka. Vilka underbara bilder och tips du kommer med.Nu detta med saltkaren. Blir verkligen sugen att få till ett annorlunda arrangemang på mitt matbord tillsammans med de tradditionella saltströarna, får väl dra på loppis ihelgen.Hoppas att dina vänner sprider adressen till din blogg, det är den värd.
LISA
Jag håller med dig, Maldon är mitt favoritsalt också. Jag tror att de har börjat med olika sorters salt och att man kan köpa en förpackning med fyra olika sorter. Det ska jag testa, om jag bara hittar det någonstans....
Kram,
Ann
Vilka fin fina saltgömmor... en sådan skulle man ha haft :)
Åååh ännu en underbar blogg! Första gången här idag, gillar den mycket! Så vackra bilder...
Ha det bra! ~Anki~
Skicka en kommentar