Ingredienser
250 g mjukt smör
500 g mandelmassa, riven
5 st ägg, rumstempererade
1 dl vetemjöl
3 dl urkärnade körsbär
Smör och kokos till formen
vaniljgräddeaniljgrädde
3 dl grädde
0.5 st vaniljstång, endast fröna
1 msk florsocker eller 1 tsk vaniljsocker
Körsbär och mynta
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smörj och bröa en form 24 cm i diameter med kokos.
3. Vispa ihop smör och mandelmassa.
4. Vispa i ett ägg i taget.
5. Vänd i mjölet och sedan körsbären.
6. Fyll upp smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Låt sedan kakan svalna.
7. Vispa grädden med vanilj och florsockersockret eller vaniljsockret. Bred grädden över kakan. Garnera med körsbär och mynta.
Recept: Elisabeth Johansson tv 4 godmorgon Fredag 31 Juli
P.S Kolla armbandet Jag och Maria gör...Nu har dom varit med i Tv
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar