lördag 1 augusti 2009

Körsbärs Mazarin


Ingredienser

250 g mjukt smör
500 g mandelmassa, riven
5 st ägg, rumstempererade
1 dl vetemjöl
3 dl urkärnade körsbär
Smör och kokos till formen
vaniljgräddeaniljgrädde
3 dl grädde
0.5 st vaniljstång, endast fröna
1 msk florsocker eller 1 tsk vaniljsocker
Körsbär och mynta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smörj och bröa en form 24 cm i diameter med kokos.

3. Vispa ihop smör och mandelmassa.

4. Vispa i ett ägg i taget.

5. Vänd i mjölet och sedan körsbären.

6. Fyll upp smeten i formen och grädda i ca 30 minuter. Låt sedan kakan svalna.

7. Vispa grädden med vanilj och florsockersockret eller vaniljsockret. Bred grädden över kakan. Garnera med körsbär och mynta.

Recept: Elisabeth Johansson tv 4 godmorgon Fredag 31 Juli

P.S Kolla armbandet Jag och Maria gör...Nu har dom varit med i Tv

Inga kommentarer: