onsdag 23 september 2009

A kitty Cat & QuestionJag har också en röd katt.Den är till salu varje morgon klockan fyra för då är Brolle hungrig och sedan skall han ut.
Howard fåtöljer har jag och dom är oftas är occuperade av barnen och hatade av mor, man halv ligger i dem, men charmiga är dom och tidlösa. Jag älskar att krypa upp i dem med en gossig pläd. Jag bara sitter och dagdrömmer en stund. - I have a dream. 
Bilden har jag lånat från Atlanta Bartlett.
Liknade fåtölj finns att köpa på deras hemsida.
-Snälla om du vet något om upphovsrätt och användande av  "lånade" bilder lämna kommentar
På nätet frossar vi alla i våra egna och andras bilder.
-Nu vart jag plötsligt nyfiken på vad som gäller.
Kram Annika

3 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Underbar bild!

Det där med att låna bilder är tricky. Man måste alltid be om lov, upphovsrätt och copyright kan ställa till det om man har riktig osis. Man måste ha tillstånd för att visa en bild på sin blogg men jag vet att de flesta inte gör det men så kan det bli ödesdigra konsekvenser också. På egen risk s a s.

kram Mia

Hem och Lycka sa...

Nä precis, det är inte många som frågar. Även om man hänvisar till källan måste man fortfarande ha tillstånd.. Tänk dig att du är fotograf och fotar massa bilder till tidningar och gud-vet-vad. Som du får betalt för per bild naturligtvis, för ditt hårda arbete. Så har du en hemsida för att visa upp din portfölj. En dag hittar du en av dina bilder på en blogg som möjligtvis kanske skriver att det är din bild eller kanske inte alls nämner varifrån den kommer. Där förekommer din bild i ett sammanhang som du inte gett tillstånd till, personen i fråga har inte betalat för den och inte heller frågat om lov att få visa den. Då anses det som stöld även om personen i fråga har gjort det i god tro. Det är ju egentligen nästan samma sak som om du skulle råka ta med dig tröjan ut ur en butik som du provat och glömt ta av dig. Har du tur så slipper du åtgärder, har du otur så blir du anmäld för stöld.

Hoppas jag gett lite klarhet ;-)

kram

Drömmar och Lycka sa...

Hej, såg att Mia/Hem och Lycka skrev en bra förklaring. "Lånar" man en bild från någon bloggare, butik eller liknande utan att få tillstånd kan man bli anmäld=stöld. Men andra ord är det förbjudet att använda bilder som man inte har upphovsrätten till. Läs den här metroartikeln, det står riktigt bra i den.
http://www.metro.se/se/article/2008/10/17/16/1617-45/index.xml

Ha en fortsatt bra kväll!

kram Linnéa