fredag 9 april 2010

Nordiska TrädgårdarJag har besökt Trädgårdsmässan Älvsjö.
Jag lyssnade på Lars Krantz  på Tv, vart ennu mer förtrållad av hans sätt att uttrycka sig. Jag var bara tvungen att besöka årets trädgårdsmässa som genom syras av kärleken till det som gror. Lars tillsammans med ett antall etusiaster skapade WIj trädgårdar i Ockelbo.
Lars sa i intervjun i direk sändning att en trädgård börjar med drömmar och att vi som misslyckas med trädgården inte planerar och förbereder oss.
Det går inte att kopiera en trädgård då alla förutsättningar är olika.

I Zetas monter fanns en trädgårdsformgivare där ritningarn liknade ett konstverk och drömmen om en trädgård formades med nogrannhet.
Fågelkvitter och uterum.
(Efter mässan besökte jag den riktiga Zetas trädgård alltid inspirerande)Visste du att Tage Andersen den danska trädgårdkonstnären köpt en gård i Sverige Gunillaberg utanför Jönköping där han skapar sin egen lustgård.
Jag dyrkar skönhet och jag vill leva vackert... citat ur en intervju med Tage Andersen av Sebastian Lundfall för magasin angtre:
För övrigt är det växthus som gäller, Hasselfors står för folkliga lösningar och smarta detaljer i förpackningar "to go"
Carpe Diem
Annika
Bilder lånade SkönaHems blogg

1 kommentar:

Skafferi Med Sjöutsikt sa...

Hej!

Tack för din kommentar, så kul när nya kikar in till en annans lilla blogg!

Ja, visst är det bra med återvinning..när det gäller möbler och annat inredningsplock är jag väldigt duktig! Tänk vad en burk färg kan göra :-)

Ha en trevlig lördag//L