8 bitar
SMULDEG FYLLNING
150 g smör 5 äpplen, valfrisort
2 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker
1 dl strösocker 2 tsk kanel, malen
1 dl havregryn
Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda hastigt ihop dem med resterande ingredienser till en grynig massa.
Kärna ur äpplerna och skär dem i tunna klyftor eller bitar. Lägg äppelbitarna i en bunke, strö över socker och kanel och vänd runt. För dela äppelbitarna i formen, strö över smulpajsmixen.
Ugnen på 200 grader ...................grädda tills gyllen brun.
Min äppelbok av Elisabeth Johansson
hoppas det smakar! kram Annika
2 kommentarer:
Vilken kanonbild! Och så gott det ser ut.. kram!
måste bara säga ditt recept är supergott! hitta den när jag sökte efter smulpaj! tack =)
Skicka en kommentar