onsdag 2 juli 2008

Anna Matilda f Hedvall 1886-1948 besöker sin syster Hulda på Ringaby
Ett foto från ett annat fotografi. Det är min gammel mormor som blir serverad eftermiddags kaffe i trädgården på Ringaby gård. De var verkligen "före" sin tid, äkta matta ute i trädgården. Det lär ha funnits tre fantastiska växthus på gården, någon sa att det till och med odlades persikor. Jag bara älskar denna bild kaffekanna, dukar,schal,skor klänning....
 

En fågelbur med timjan får symbolisera växthuset i modern tid. Jag önskar någon släkting kan få tag på en växthusbild. Jag har tagit en del bilder vid  Ringaby och en släkt träff. Vi får se när det dyker upp.
Visst skulle jag vilja ha ett växthus!  Jag som barn fick följa med till ett gigantiskt gammalt växthus min farmor såg efter och vårdade. Där dinglade vindruvsklasar och hennes "gröna" fingrar pysslade om vart enda litet levande blad. 
Annika

4 kommentarer:

Anneli sa...

Vilken bild!! -Så mycket stämning och spännande miljö...och visst måste dom ha varit före sin tid med mattan o allt...helhäftigt!! Du kan väl göra nå´t fint av det där fotot hemma hos dig...? -Jag har också tänkt o ta en titt i min mammas gamla fotoalbum i sommar...får väl tigga till mig ett par goingar...kanske...

Här har du en till som drömmer om ett växthus...får nog ta saken i egna händer så småningom och sätta ihop ett av alla fönster som jag samlat ihop...räcker nog till dig med...:)!!

Ha det så gott!!

Kram

Ps. Tack för dina kloka ord...tålamod...det saknar jag ibland, men nu är golvet målat för första gången, och ska upp med tuppen i mån för att slutföra jobbet. Vilket slit!!

Lisa sa...

God Morgon Annika
Min vana trogen läser jag din blogg, och idag är det med en liten rysning i kroppen efter att ha sett de gamla fotona från Ringaby och på min mormor. Den virkade schalen hon bär var rosa och svagt lila med vita inslag.Hade jag vetat att jag i framtiden skulle fått se ett foto med min mormor bärandes denna skulle jag aldrig ha kasserat densamma när vi flyttade från Gävle för många år sedan.Nostalgin var väl inte riktigt utvecklad på mig vi den tiden.
Det var f.ö.mycket trevligt att återse så många släktingar vid träffen på Ringaby för ett par veckor sedan.Ser fram emot ytterligare en och annan bild därifrån, "sett med dina ögon".
Kram Mamma

Marie sa...

Visst är det kul med gamla foton! Mamma har massor av gamla foton på en massa släktingar från förr, har alltid gillat att titta på och fantisera kring de där bilderna.
Jag drömmer också om ett växthus, hoppas förverkliga drömmen någon gång i framtiden.

Tack för din gulliga kommentar hos mig, den värmde!

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Ps. Gillar din fina fågelbur!

Inredningsfanatiker sa...

Åh vilken trevlig blogg du har! Jag måste verkligen kika runt lite! Ha en fin helg! Kram Petra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem