söndag 1 februari 2009

Gefle Porslin

Nu har det hänt det som inte fick hända, min man har haft sönder några av mina favoriter på 4:e bilden mina absoluta favoriter. Jag har under fyra år letat efter dessa tallrikar och då och då stött på någon som inte är sönder eller för mycket krakelerad. Jag vill inte att de skall vara för mycket ister i krakeleringen.Ser du några tänk på mig! För övrigt är det en sarlig blandning av endast svart, vitt och cream....
Gefle porslins fabrik grundades 1910.
Uppsala Ekerby köpte upp Gefle porslins fabrik 1935 men fabriken drevs med eget namn fram till 1950.
Kram Annika

8 kommentarer:

annashusidingtuna sa...

Det är verkligen ett vackert porslin, förstår att du vill ha den komplett.
Kram Anna

Anonym sa...

Vilket vackert porslin, bilderna blev vädigt bra "bara talrikar".

Kram annica

kardemumma sa...

Vilket underbart porslin och vilka vackra bilder! Idag har jag dammat av en gammal Rörstrand som ropades in för många år sedan,som jag planterat lökar i.
Själv älskar Gefle porslins prickiga kaffekoppar med fat,både de röda och även de blå är favoriter! Satt en hel auktion och väntade,höggravid och stekande sol men blev utan den gången med :(

manon sa...

belle vaisselle...

manon

Karin sa...

Hej Annika!

Men vilken otur med dem, fast man vill ju använda dem också och då är det ju lätt hänt. Jättefina bilder, och bra också. Nu vet jag ju vilka det är så håller jag koll när jag är ute på jakt *ler*!

Hoppas ni haft en bra helg. A har legat i feber, jag tror knappt det är sant. Just när alla var friska i huset! Vi får hoppas vi andra klarar oss!

Ha det så bra!
Kram/Karin

Lallis - liv och leverne sa...

Oj vilket mycket vackert porslin:)
Ha en fin kväll.
Kram Lallis

Lilla huset på prärien sa...

Halloj!

Jag har faktiskt kikat lite efter porslinet till dig men inte hittat någonting ännu. Däremot hittade jag den där vita tallriken som man ser lite ned i högen på första bilden... med svart lång, randkant. Är du intresserad av sådana?

Själv har jag börjat samla på en Gefle serie i vitt med sk. pärlkant. Känner du till någonting om den?

Kram Jenny

Lilla huset på prärien sa...

Hur är det nu Annika? Har du hittat dina tallrikar ännu? Annars råkar jag känna till att det finns några (ganska många) till salu på Tradera ;) Kolla där!!

K R A M