söndag 7 juni 2009

Citron Amaretto kakor

Fika sugen... Min kaka ligger på en trasig vacker tårtspade utan skaft alldeles för vackra för att slängas, jag har flera stycken. kul återbruk -Tycker jag!
Annika

Amarettokakor

Försvinnande goda är dessa spröda mandelmarängkakor. Förvara i burk med tättslutande lock.

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandlarna är välhackade. 2. Vispa äggvitor med salt tills de blir skummiga och ljusa. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är fasta. Blanda i likören. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln med stora luftiga tag. 3. Klicka ut små kakor, med hjälp av en tesked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter, eller tills kakorna fått lite färg. 4. Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan för att släppa ut lite av värmen. Låt kakorna stå ytterligare 25-30 minuter, med ugnsluckan på glänt eller tills de är helt torra och krispiga i mitten. 5. Låt kakorna svalna på plåten. Lyft därefter över dem på galler och låt kallna helt.


12 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Gud så gott! Hade gärna haft en sådan till mitt kaffe nu...

Skön söndag önskar jag dig!

Kram Jenny

marianaskeramik sa...

mums filibabba!
har haft så mycket att göra ett tag och inte hunnit kollat runt och du bjuder på så fina bilder i dina senaste inlägg
ha de gott
marianaskeramik

Våglyckan sa...

Uj, uj uj ser smaskens ut. Kul idé med tårtspaden!
Ha en bra söndag
kram från mig
/maria

Önskedrömmar i hvitt sa...

Hej Annika!
Tack för hälsningen via min bror. Olle och hans fru var på besök idag och hon hade ditt vackra halsband på sig. Det är verkligen jättefint och V blev väldigt glad för det!
De där kakorna låter urmumsiga , skall spara receptet på en gång och baka dem till något speciellt tillfälle.
Ha en skön vecka,
kram Maria

corrina sa...

Jag älskar amaretto så dessa måste jag prova. Undras om jag hinner baka dem innan fredag då vi har examen i detta hem Kram

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilka fina mönster i förra inlägget. Kakorna ser goda ut, något att prova snart:-)
Kram Susanne

sinnlighet sa...

Goa Du,
Lite kuriosa om Amaretto (som man lätt skulle kunna ha i stället för lördagsgodis)..... År 1525 skapade en kvinna i Saronno denna mandeldröm som en gåva, till en älskad man. Snyyyyft!

Kära vän, Dina INTEFÄRGER är bara fantastiska och jag har köpt Din devis rakt upp och ner, men glömmer inte att uppge var upphovsmannen finns.

Måste bara berätta om en incident som gjorde mig så himla låg, jag hade ett inlägg med bilder från en bildblogg. Tillstånd var inhämtat, men vad jag inte visste var, att det fanns ett hel fotoklubb-sällskap som spelar självutnämnda poliser. En kvinna från en annan fotoblogg 'spred galla' över ett inlägg, genom att ifrågasätta mitt dåliga omdöme att visar bilder från en 'kollega' till henne. Fan vad sur jag blev, jag tog bort hela inlägget...... och där var ju min första bloggvän, dvs. Du, med... Ja man får väl vänja sig!

Nu till nakenfisar, jag har fått en helt drös med nytagna bilder på Moses som jag mailar över till Dig!

Din blogg är en god förebild för en nybörjare som jag!

Kram från Österlen & Agneta

sinnlighet sa...

Jag hittar inte Din mailadress på Din blogg och kan därför inte maila över bilder på Moses.... Du kan väl skicka ett mail till mig på wabisabi@live.se.

Agneta

sinnlighet sa...

Käraste Annika,
Jag är medveten om attd det finns en 'daignosvarning' på ett förvirrat beteende. Du har förmodligen inte den blekaste susning om vet Moses är. Det är klart som faen, då det är bloggen Flisans hus som har nakenkatter..... GLÖM, men Du får gärna se Moses ändå!! Lovar att inte skriva fler vimsiga inlägg. Men godhjärtad som DU är, så kommer Du säkert bara att tycka det är charmigt, med snurriga skånskor från Österlen!

Kram Agneta

VIKTORIA sa...

Åh, så smarrigt! Det där ska jag prova. Annika skulle jag ev kunna få använda dina vackra bilder från Liz ateljé på bloggen för Kreativa Marknaden? På tal om Marknaden. Du ska inte prova lyckan med dina fina smycken? Karin har anmält sig nu. Må så gott, Viktoria

Anneli sa...

Åh, låter ljuvligt gott!!
Återbruk helt i min smak!!
Jag såg att du hade en liten annons om kreativa marknaden i stallarholmen...ska försöka komma ihåg den - är lite nyfiken på vad som har hänt i det gamla industrihuset...

Kram

Lallis - liv och leverne sa...

Men så gott det verkar:) Och bilden är ljuvlig!
Kram Lallis