torsdag 25 september 2008

Äppelsmulpaj med havregryn


Den perfekta årstiden att bjuda på äppelpaj;
8 bitar
SMULDEG FYLLNING
150 g smör 5 äpplen, valfrisort
2 dl vetemjöl 1/2 dl strösocker
1 dl strösocker 2 tsk kanel, malen
1 dl havregryn 


Sätt ugnen på 200 grader. Skär smöret till smuldegen i tärningar och blanda hastigt ihop dem med resterande ingredienser till en grynig massa. 
Kärna ur äpplerna och skär dem i tunna klyftor eller bitar. Lägg äppelbitarna i en bunke, strö över socker och kanel och vänd runt. För dela äppelbitarna i formen, strö över smulpajsmixen. 
Ugnen på 200 grader ...................grädda tills gyllen brun.
Min äppelbok  av Elisabeth Johansson
hoppas det smakar! kram Annika

2 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Vilken kanonbild! Och så gott det ser ut.. kram!

min vardag sa...

måste bara säga ditt recept är supergott! hitta den när jag sökte efter smulpaj! tack =)