onsdag 17 juni 2009

Rabarbersaft




Jag hittade ett gott recept på rabarber saft hos ;
KULLAN PULLAN

*7-9 rabarberstänger delade i centimeterstora bitar
*ca 7 dl vatten
*Koka ihop i 15 minuter utan omrörning
*Sila sedan bort rabarbern så endast saften är kvar i kastrullen
*Tillsätt 3 1/2 dl socker och saften av en citron
*Koka upp och låt sedan svalna
*Häll upp i vacker gammal glasflaska och njut, frys in resten i små petflaskor.

Det verkar gott och enkelt, får nog prova detta i midsommar.
Annika
Flaskorna återbruk, skall visa er med orginal innehåll så småningom....Danska läckerheter.

2 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Perfekt! Jag har massor av rabarber över och funderade just på vad jag skulle göra av dem :) Tack för tipset!

Trevlig Midsommar!

Kram Jenny

Annika Christensen sa...

Det kanske jag skulle göra?
Mina är 1 1/2 meter höga och nästan 1dm tjocka.
Kul när du tittar int´till mig.
Jag funderar på det du sa en gång, så efter denna bok blir det nog en bilder bok med mina egna tankar.
Fast jag vet inte om jag vågar själv, vi får se och tankarna får jobba vidare.
Ha en skön midsommar
Annika